Afgelopen semester had ik voor school een groepswerk. Aangezien ik niet echt iemand ken op school, had ik gevraagd om mij in een wilikeurige groep te zetten. Dit was tegelijk mijn eerste groepswerk ooit, en dit bleek dan ook een zeer lastige en stressvolle opdracht te zijn.

Het begon eigenlijk al slecht, een van mijn 2 teamgenoten deed van in het begin niet zo veel. Hierdoor moesten we het eigenlijk met 2 doen. Communicatie tussen ons 3 was er ook niet, al heb ik wel zeer hard geprobeerd deze op gang te brengen, maar helaas zonder veel resultaat. Toen in maart, 3-4 weken in het project de corona-maatregelen werden ingevoerd waardoor alle lessen opgeschort werden ging het echter van kwaad naar erger: communicatie die we anders nog hadden tijdens de lesmomenten viel nu ook weg. Uiteindelijk stond ik er dus alleen voor, voor een veel te grote opdracht.

Gelukkig voor mij werd de opdracht verminderd omdat de andere 2 teamleden niets deden, en ook geschorst werden. Maar hierdoor stond ik er wel alleen voor, wat ook geen ideale situatie was. Ondanks ik mijn best deed, lukte ik er niet in om de opdracht goed genoeg af te maken om te slagen (door corona had ik ook geen feedback meer door de begelijders, wat een zeer grote rol speelde).

Doordat ik niet geslaagd was, grotendeels doordat de 2 andere teamleden mij in de steek lieten, moest ik het in de zomervakantie alleen afwerken, en nog een heleboel extra wijzigingen aanbregen, ook zonder feedback, want de begeiders hadden vakantie, maar ik niet echt, aangezien ik dat project moet af zien te krijgen, alleen, zonder hulp, zonder feedback. Ik hoop dat het me lukt, maar ik heb hierdoor wel nog meer stress voor toekomstige groepswerken, hopen dat ik dan in een betere groep beland.

Edit 4/8/2020: uiteindelijk besloten om het te laten vallen, afkrijgen was onmogenlijk doordat ik er nog zo veel nieuwe wijzigingen aan moest doorbrengen…